Frýdlant nad Ostravicí: Oprava schodiště radnice

12.01.2022 11:11 | Tisková zpráva

Cílem projektu byla obnova kulturní památky budovy městského úřadu Náměstí č.p. 3, 739 11 Frýdlant nad Ostravicí na pozemku parc. č. 7/1 katastrální území Frýdlant nad Ostravicí, která je evidována v Ústředním seznamu kulturních památek ČR pod rejstříkovým číslem 10028/8-3939, spočívající v provedení oprav a udržovacích prací.

Frýdlant nad Ostravicí: Oprava schodiště radnice
Foto: commons.wikimedia.org/Daniel Baránek
Popisek: Frýdlant nad Ostravicí, Náměstí, vlevo kostel svatého Bartoloměje, vpravo socha Panny Marie Karmelské

Součástí byla mimo jiné oprava vnitřního schodiště, na které byla poskytnuta dotace z rozpočtu MSK. Opravami došlo k záchraně schodiště pomocí repasování stávajícího schodiště. Došlo k očištění dlaždic a povrchu kamene, k opravě schodišťových stupňů, defekty byly zatmeleny nebo doplněny vložením replik dlažby nebo vložením filuňků, k barevnému retušování a samozřejmě bylo provedeno závěrečné povrchové konzervační ošetření kamene. Dále byla provedena oprava původního zábradlí, došlo k mechanickému odstranění původního nátěru a k novému natření. Cílem projektu je plnohodnotná obnova této městské dominanty, jejíž společenský přínos vychází z jejího využití pro kulturní, společenské a veřejně prospěšné účely, které zůstane zachováno. Výjimečnost stavby odpovídá významu budovy ve struktuře města, protože jde o sídlo městské radnice a starosty města.

Na opravu schodiště byla poskytnuta dotace z Moravskoslezského kraje v rámci programu Program obnovy kulturních památek a památkově chráněných nemovitostí v Moravskoslezském kraji na rok 2021.

Celkové náklady projektu byly ve výši 444 197 Kč, z toho spoluúčast MSK 167 000 Kč (tj. 38 %).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…