Harrachov: Úsek k hraničnímu přechodu je pro nákladní dopravu nesjízdný

16.01.2018 10:01

Vzhledem k aktuálnímu počasí a stavu komunikace I/10 je úsek mezi Tanvaldem, Kořenovem a hraničním přechodem Harrachov pro nákladní dopravu nesjízdný, proto bude s okamžitou platností uzavřen provoz na silnici I/10 z Tanvaldu do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem, pro nákladní vozidla nad 3,5 t (s výjimkou autobusů).

Harrachov: Úsek k hraničnímu přechodu je pro nákladní dopravu nesjízdný
Foto: harrachov.cz
Popisek: Harrachov

V návaznosti na toto opatření bude aktivováno veškeré dopravní značení s výše uvedeným omezením, na jeho dodržování bude dohlížet Policie ČR ve spolupráci s MP Tanvald. Doporučená alternativní trasa pro nákladní vozidla nad 3,5t je přes hraniční přechod Hrádek nad Nisou na silnici I/35. Apelujeme na řidiče nákladních vozidel, aby v době uzavírky využili alternativní trasu a nepokoušeli se projet uzavřeným úsekem.

Otevření úseku pro kamionovou dopravu bude závislé na aktuálním stavu vozovky v průběhu dnešního odpoledne a večera. Informace o aktuální sjízdnosti v uvedené lokalitě můžete získat na ZDE nebo na nepřetržitém dispečerském pracovišti Silnice LK a.s., Nová Ves u Jablonce nad Nisou - tel: 724 535 034.

Provoz na silnici I/10 z Tanvaldu do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem není nijak omezen pro osobní dopravu ani autobusovou dopravu.

V současné době hustě sněží ve střední a východní části Libereckého kraje, ve vyšších polohách se díky silnému větru vytváří místy bílá tma a četné sněhové jazyky a závěje. Oba faktory mohou dnes v průběhu dne komplikovat dopravu ve vyšších polohách na celém území Libereckého kraje (zejména nákladní dopravu). Řidiči by měli být připraveni na náhlou změnu počasí a přizpůsobit tomu styl jízdy. Doporučujeme kvalitní zimní výbavu (zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzorku), při cestách do hor dostatek pohonných hmot, sněhové řetězy atd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

11:33 Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

Světový den jízdního kola se blíží a s ním i speciální akce v jihlavské zoo. Kdo v pondělí 3. června…