Havlíčkův Brod: Vedení města ocenilo plukovníka Stachovského za odvahu

29.04.2017 15:40

Vedení města Havlíčkův Brod ocenilo plukovníka Antonína Stachovského za odvahu při sovětské okupaci v srpnu 1968. Zvláštní ocenění převzal z rukou starosty města Jana Tecla ve slavnostních prostorách salónku Staré radnice.

Havlíčkův Brod: Vedení města ocenilo plukovníka Stachovského za odvahu
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

„Ještě donedávna jsem nevěděl, že někdo takový v našem městě žije. Plukovník Stachovský byl jako velitel 1. výsadkové roty zvláštního určení připraven v srpnu 1968 bránit naši vlast, čekal jen na rozkaz k boji. Jeho o cenění za odvahu podpořilo celé vedení města,“ řekl starosta města Havlíčkův Brod Jan Tecl.

Město připravilo pro plukovníka Stachovského překvapení. Na setkání s vedením města pozvalo členy jeho tehdejší výsadkové jednotky . I ti svému veliteli poděkovali za odvážný postoj v době okupace sovětskými vojsky.

„Přijetí plukovníka Stachovského na havlíčkobrodské radnici iniciovali výsadkoví veteráni, kteří razí heslo, že na dobré skutky se zapomínat nesmí. A mají pravdu,“ dodal starosta města Jan Tecl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…