Hlavní město finančně podpoří školy a školská zařízení

22.05.2014 15:00

Pražští radní se rozhodli finančně podpořit školy a školská zařízení, jejichž zřizovatelem je hlavní město nebo jeho městské části.

Hlavní město finančně podpoří školy a školská zařízení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na chrám sv. Víta v areálu Pražského hradu

Dohromady ze svého rozpočtu proto v tomto roce uvolní částku 300 milionů korun. Peníze jsou určeny na krytí mzdových nákladů všech zaměstnanců. Jejich konečné rozdělení je ovšem na rozhodnutí ředitelů škol a školských zařízení a týká se i nepedagogických pracovníků.

„Praha se snaží nejen svým pedagogům alespoň mírně navýšit platy mimo ministerský rozpočet a ocenit tímto způsobem jejich práci, kterou vykonávají,“ uvedla radní pro oblast školství a volného času Ludmila Štvánová.

Praha podpoří školy a školská zařízení, která sama zřizuje, částkou 200 milionů a na stejné instituce spravované městskými částmi dá 100 milionů korun. Tyto částky organizace obdrží ve dvou splátkách. První část finančních prostředků hlavní město pošle na konci července a druhou na konci října letošního roku. Přidělení této finanční podpory ještě musí schválit pražští zastupitelé na svém zasedání na konci května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…