Hlučín: Mše pod širým nebem završí setkání mládeže s biskupem

27.02.2018 7:36

Unikátní příležitost zúčastnit se mše pod širým nebem s více jak pěti sty mladými lidmi budou mít obyvatelé Hlučína v neděli 18. března v 10.30.

Hlučín: Mše pod širým nebem završí setkání mládeže s biskupem
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

Mše na Mírovém náměstí bude vyvrcholením třídenního setkání mládeže ostravsko-opavské diecéze s biskupem Biscup, které se letos uskuteční v Hlučíně. Celebrovat by ji měl biskup František Václav Lobkowicz, doprovázet ji bude místní schola. První mše se bude konat už v sobotu 17. března ve 12 hodin v Ludgeřovicích.

Setkání mládeže s biskupem pořádá Diecézní centrum mládeže a Diecézní středisko mládeže se sídlem ve Staré Vsi nad Ondřejnicí Biskupství ostravsko-opavského. 

„Mladí lidé se schází s otcem biskupem vždy týden před Květnou nedělí, kdy církev slaví Světový den mládeže. Tradici těchto setkání zavedl sv. Jan Pavel II., který k těmto společně stráveným okamžikům vybídl mládež a biskupy na celém světě v roce 1986. Někde pořádají setkání vždy na stejném místě, v ostravsko-opavské diecézi se akce koná od roku 2000 pokaždé v jiném městě,“ informovala vedoucí odboru rozvoje Městského úřadu Hlučín Darina Krejzlová. 

Setkání, které se bude konat pod záštitou starosty Hlučína Pavla Paschka, podpoří město Hlučín hned několika způsoby. Za zvýhodněných podmínek poskytne prostory Červeného kostela a sportovní haly, zajistí ubytování ve svých základních školách a věnuje 5 tisíc korun na pamětní náramky pro účastníky setkání. 

„Sobotní dopoledne bude mít pro účastníky akce spíše poutní charakter. Po ranních katechezích se mladí lidé vydají na Pouť naděje do Ludgeřovic. Po návratu si vyberou nejrůznější aktivity sportovní, kulturní či duchovní. V podvečer budou mít možnost rozhodnout se mezi jedním ze čtyř workshopů podle témat, která se mohou dotýkat jejich života,“ prozradil Jan Slavík, ředitel Diecézního centra mládeže ze Staré Vsi nad Ondřejnicí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

19:06 Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

Výsledkem česko-bavorsko-saského summitu o přeshraniční dopravě, který se za účasti českého ministra…