Hodonín: O Dušičkách na městský hřbitov pouze hlavním vchodem

22.10.2017 7:34

Probíhající stavební práce na rekonstrukci správní budovy hřbitova a přilehlé komunikaci, které začaly v létě, částečně omezují provoz na městském hřbitově. Přístup veřejnosti na hřbitov je možný pouze hlavním vchodem od silnice vedoucí z města směrem na Rohatec a dočasně je přeložena i autobusová zastávka městské hromadné dopravy směrem k výjezdu z parkoviště.

Hodonín: O Dušičkách na městský hřbitov pouze hlavním vchodem
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Tato omezení budou platit i v době svátku Památky zesnulých. Přístup z parkoviště na hřbitov je kolem náhradní zastávky a dále podél ohradní zdi hřbitova k hlavní bráně.

Zhruba 70 metrů dlouhý objekt správní budovy prodělává kompletní rekonstrukci. Na stavu objektu se nejvíce podepsala zemní vlhkost. Novou podobu dostane jak samotná budova, tak její vnitřní uspořádání.

Z původního objektu se zachovala pouze obvodová konstrukce budovy, která bude zaizolována proti zemní vlhkosti a objekt bude nově zastřešen vazníkovou obloukovou konstrukcí. K dílčím úpravám dochází také u vnitřních dispozic budovy, spočívající ve vytvoření lepšího zázemí pro personál správy hřbitova i pro veřejnost. Budova bude mít nový vyzděný zastřešený vstup do veřejných prostor a pro vozy pohřební služby vznikají krytá stání. Na konečnou podobu správní budovy hřbitova ukazuje přiložený obrázek.

Vizualizace nové správní budovy

Celkové náklady na rekonstrukci vyjdou město na 19 milionů korun a práce by měly být hotovy do konce letošního roku. „Pokud se týká investic, tato část Hodonína byla dlouho opomíjena,“ svěřil se starosta města Milan Lúčka. Rekonstrukcí správní budovy dostane personál i hodonínská veřejnost vhodné zázemí pro důstojné rozloučení se svými nejbližšími.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…