Hodonín: O Dušičkách na městský hřbitov pouze hlavním vchodem

22.10.2017 7:34

Probíhající stavební práce na rekonstrukci správní budovy hřbitova a přilehlé komunikaci, které začaly v létě, částečně omezují provoz na městském hřbitově. Přístup veřejnosti na hřbitov je možný pouze hlavním vchodem od silnice vedoucí z města směrem na Rohatec a dočasně je přeložena i autobusová zastávka městské hromadné dopravy směrem k výjezdu z parkoviště.

Hodonín: O Dušičkách na městský hřbitov pouze hlavním vchodem
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Tato omezení budou platit i v době svátku Památky zesnulých. Přístup z parkoviště na hřbitov je kolem náhradní zastávky a dále podél ohradní zdi hřbitova k hlavní bráně.

Zhruba 70 metrů dlouhý objekt správní budovy prodělává kompletní rekonstrukci. Na stavu objektu se nejvíce podepsala zemní vlhkost. Novou podobu dostane jak samotná budova, tak její vnitřní uspořádání.

Z původního objektu se zachovala pouze obvodová konstrukce budovy, která bude zaizolována proti zemní vlhkosti a objekt bude nově zastřešen vazníkovou obloukovou konstrukcí. K dílčím úpravám dochází také u vnitřních dispozic budovy, spočívající ve vytvoření lepšího zázemí pro personál správy hřbitova i pro veřejnost. Budova bude mít nový vyzděný zastřešený vstup do veřejných prostor a pro vozy pohřební služby vznikají krytá stání. Na konečnou podobu správní budovy hřbitova ukazuje přiložený obrázek.

Vizualizace nové správní budovy

Celkové náklady na rekonstrukci vyjdou město na 19 milionů korun a práce by měly být hotovy do konce letošního roku. „Pokud se týká investic, tato část Hodonína byla dlouho opomíjena,“ svěřil se starosta města Milan Lúčka. Rekonstrukcí správní budovy dostane personál i hodonínská veřejnost vhodné zázemí pro důstojné rozloučení se svými nejbližšími.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…