Hodonín: Práce na hřbitově pokračují. Služby i zastávka jsou dočasně přeloženy

06.09.2017 7:25

Zhruba jeden měsíc trvají práce na rozsáhlé rekonstrukci budovy správy hřbitova a staveniště se mění každý den přímo před očima.

Hodonín: Práce na hřbitově pokračují. Služby i zastávka jsou dočasně přeloženy
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Práce za 19 milionů korun budou zahrnovat kromě komplexního zaizolování proti zemní vlhkosti, kterou budova v minulosti trpěla, výměnu střešní konstrukce, úpravy vnitřních dispozic, krytých stání pro pohřební vozy, příjezdové komunikace i lepší zázemí pro zaměstnance správy a návštěvníky hřbitova. Předpokládá se, že hotovo bude do konce roku. Provoz městského hřbitova není omezen. Služby spojené s jeho správou a autobusová zastávka jsou dočasně přeloženy.

Po dobu opravy správní budovy je pro návštěvníky hřbitova umožněn vstup pouze hlavní branou od státní silnice Hodonín – Rohatec. Do obřadní síně se návštěvníci dostanou z boční části ze směru od parkoviště. Provoz správy hřbitova, pohřební služby Pieta a prodejny květinářství nejsou přerušeny. Po dobu oprav správní budovy jsou však přemístěny do mobilních buněk před hlavním vstupem na hřbitov.
Město Hodonín dohodlo s dopravcem městské autobusové dopravy dočasné přemístění autobusové zastávky "Hodonín, hřbitov". Zastávka se po dobu oprav posunuje asi o 100 metrů blíže k výjezdu z parkoviště u hřbitova na státní silnici Hodonín - Rohatec a je zřetelně označena. Dočasné přeložení zastávky se předpokládá do konce letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

16:14 Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Zn…