Hradec Králové: Calendarium Regina zná své složení pro rok 2018

27.09.2017 16:34

Prestižní Calendarium Regina, společnost významných akcí s největší podporou města, nabídne v příštím roce 39 událostí. Celkový příspěvek z městského rozpočtu na jejich organizaci bude v roce 2018 téměř 15 milionů korun.

Hradec Králové: Calendarium Regina zná své složení pro rok 2018
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Tradičně jsou součástí společenského kalendáře festivaly Divadlo evropských regionů, Rock for People, Jazz Goes to Town nebo CIAF a další, po roce se vrací Hip Hop Kemp. Mezi dalšími, jejichž zařazení do Calendaria Regina dnes schválili hradečtí zastupitelé, je výběr sportovních, tanečních nebo historických události.

Letos bylo v seznamu Calendaria Regina 33 akcí. „Celková letošní podpora města na tyto akce je téměř 14,5 milionu korun. Pro příští rok to bude o čtyři sta tisíc korun více,“ řekla Anna Maclová, náměstkyně primátora pro oblast kultury. Kulturní komise města hodnotila 50 akcí a doporučila zastupitelům do Calendaria zařadit 39 z nich. „Další čtyři akce mají doporučení čerpat podporu z nového dotačního programu Královéhradecká nábřeží. Předpokládáme poskytnout zhruba osm set tisíc korun na akce, které zajímavým způsobem oživí prostor hradecké náplavky,“ doplnila Maclová.

V rámci cyklu Calendarium Regina v roce 2018 se budou konat například tradiční divadelní festivaly Čekání na Václava, Divadlo evropských regionů a jeho Open Air program, hudební Rock for People, Hip Hop Kemp, Na jednom břehu, Jazz Goes to Town nebo Hudební fórum, letecká show CIAF, sportovní akce jako Krajský sokolský slet, Hradecký půlmaraton, Night Run či cyklistická Velká cena města Hradce Králové. Nejsou to jen akce pro širokou veřejnost. „Ty jsou samozřejmě prioritní, ale nesmíme zapomínat na konference či veletrhy, které jsou pro město prestižní a přilákají do Hradce odborníky z celé republiky,“ vysvětlila náměstkyně Maclová a připomněla konferenci Internet ve státní správě a samosprávě a veletrh Infotour a Cykloturistika.

Akce, které jsou zařazené do Calendaria Regina, k finanční podpoře navíc získávají záštitu města, právo užívat logotyp nebo znak města a ochrannou známku Calendarium Regina.

Kompletní informace a seznam zařazených akcí je na www.calendariumregina.cz, informace k dotačním programům města Hradce Králové pak na www.hradeckralove.org/urad/financni-prispevky-3.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

11:33 Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

Pro řidiče je to jedna z dalších velkých změn ve Fučíkově ulici. Z rušné komunikace, která dlouhé ro…