Hradec Králové: Co se chystá pro nejmenší plaváčky

30.09.2016 20:40

Rok 2016 je v plaveckém areálu ve znamení vylepšování prostředí pro naše nejmenší návštěvníky.

Hradec Králové: Co se chystá pro nejmenší plaváčky
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Po červencovém otevření Slunné loučky s velkým mlhovištěm, prolézacími hrady, skluzavkami a nepřeberným množstvím venkovních her, nyní doplňujeme dětský koutek v Aquacentru v Městských lázních. Děti zde naleznou nové balanční kameny a různé hračky. Další etapou těchto vylepšení je pak kompletní přestavba dětských šaten v 50m plaveckém bazénu. Dětské šatny byly v původním stavu již od otevření Plaveckého bazénu v roce 1993, dámské a pánské šatny a sociální zařízení prošly kompletní přestavbou již v roce 2012.

Renovace dětských šaten v celkové hodnotě 3,9 mi. Kč je technologicky a časově natolik náročná, že ji nebylo možné stihnout v průběhu odstávky, ale zasahuje i do stávajícího provozu.  Nedělají se totiž jen povrchové úpravy pro zatraktivnění prostředí, ale jsou kompletně vyměňovány i všechny rozvody vody, odpadů, elektřiny a vzduchotechniky a vše je znovu zaizolováno za použití nejnovějších materiálů, abychom našim nejmenším návštěvníkům zajistili nejen komfortnější, ale i zdravější a bezpečnější prostředí.  Přestavba začala ihned se začátkem odstávky a bude dokončena ve druhé polovině října.

V první fázi (bourací a hrubé stavební práce) bylo nutné uzavření dětského bazénku, abychom urychlili transport suti a stavebního materiálu a uchránili tak vstupní halu od většiny hluku a prachu. Ze stejného důvodu byla uzavřena i terasa propojující Plavecký bazén a Slunnou loučku. Díky tomu se také zkrátil celkový čas přestavby. Nyní je již od pondělí 26. 9. dětský bazén otevřen a od víkendu je již přístupna i terasa na Slunné loučce, která je i nadále otevřena pro slunění či sportovní aktivity.

A na co se mohou naši nejmenší návštěvníci těšit? První malou ochutnávku již dostali při otevření dětského bazénu v podobě nových pohádkových postaviček na oknech a dveřích. Mnohem víc je ale čeká po otevření šaten. Veselé a barevné obklady na stěnách, nové vybavení, senzorické sprchy a kompletně útulnější zázemí. Už při příchodu k šatnám na ně dýchne nové prostředí, neboť součástí přestavby je i vstupní chodba k dětským šatnám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…