Hradec Králové: Do Úprkovy ulice se bude pomalu vracet provoz

21.10.2016 20:16

Koncem října by se do Úprkovy ulice, která byla z důvodu rekonstrukce od druhé poloviny července uzavřena, měl pomalu a v omezené míře vracet původní provoz.

Hradec Králové: Do Úprkovy ulice se bude pomalu vracet provoz
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Silnice je ve vlastnictví Královéhradeckého kraje, který ji zrekonstruoval a souběžně s ní se zde do oprav svého majetku pustilo ve stejném čase i město. Sloužit tu lidem budou kromě nové silnice i chodníky, přechody pro chodce a zastávky MHD. 

Přestože zhotovitel má na ukončení svého úkolu čas ještě téměř do konce roku, je už teď jasné, že první doprava v omezeném režimu by se do tohoto zrekonstruovaného úseku měla vrátit už 25. října 2016.

Královéhradecký kraj zde od července letošního roku rekonstruoval silnici, která je jeho majetkem. Souběžně s tím se město pustilo do oprav svého majetku, tedy chodníků, zastávek MHD a přechodů. Omezení pro občany taky byla spojena do jednoho časového úseku.

„Už teď společně s Královéhradeckým krajem připravujeme společné výběrové řízení na rekonstrukci dalšího úseku silnice a uličního prostoru návazné ulice Lhotecké až k mostu přes Stříbrný potok. Jedná se o úsek v délce cca 1,4 kilometrů. Podle prvních předpokladů, které jsou odvislé od výsledků zakázky, bychom byli rádi, kdyby rekonstrukce proběhla v příštím roce v létě s přesahem do podzimních měsíců. Opět bude cílem spojit investiční akce kraje a města, aby omezení pro občany byla pokud možno v těchto místech soustředěna do jednoho termínu,“ uvedl náměstek primátora Jindřich Vedlich. Dodal, že s ohledem na větší délku úseku, který by měl projít rekonstrukcí, je v rozpočtu připravena částka ve dvojnásobné výši.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…