Hradec Králové: Martin na bílém koni oživí po roce centrum Hradce

25.10.2014 21:20

 Ani letošní jedenáctý listopad nebude výjimkou a bílý kůň coby symbol přicházející zimní turistické sezóny doveze o půl páté Martina opět pod královéhradeckou Bílou věž. Již od dvou hodin budou ve stáncích k prodeji i ochutnávce svatomartinské rohlíčky i víno a mnoho dalších tradičních lahůdek a adventních inspirací. Úderem čtvrté hodiny odstartuje na pódiu program pro všechny věkové generace.

Hradec Králové: Martin na bílém koni oživí po roce centrum Hradce
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Každoroční uvítání zimní sezóny bude i letos na královéhradeckém Velkém náměstí spojeno s odpolednem plným zábavy.„Ti, kteří přijdou, nebudou litovat. Přichystán je pro ně prodej svatomartinských rohlíčků a svatomartinského vína, medoviny, čokolády nebo třeba dekorativního zboží. Součástí programu budou kromě jiného i ukázky kovářského řemesla,“ prozrazuje Milena Březinová z odboru kultury, sportu a cestovního ruchu královéhradeckého magistrátu.

Přesně o půl páté přijede až pod Bílou věž na bílém koni Martin. Obvyklé každoroční vítání Martina na bílém koni má i letos v podtextu slogan, že zimou turistická sezóna v Hradci Králové a na Hradecku nekončí. Důkazem toho budou mnohá pozvání na akce a zajímavosti nejen v Hradci Králové a na Hradecku, ale i v královských věnných městech a městechČeské inspirace.

„Děti, které nesou křestní jméno Martin či Martina, se mohou na bílém koni i letos opět svézt,“ dodává Milena Březinová.

Patnáct minut po páté hodině se uskuteční v katedrále svatého Ducha hudební vystoupení žáků hradeckých uměleckých škol Habrmanova a Střezina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …