Hradec Králové: Nadační fond letos rozdělí středoškolákům více než čtvrt milionu korun

22.07.2016 20:43

Opět podpořit nadané a nemajetné studenty, kteří splní předepsané podmínky, hodlá město Hradec Králové. Městští radní schválili pro letošní rok na tento účel částku 255 500 korun. Nadační fond na podporu královéhradeckých středoškolských studentů, jehož je město zřizovatelem, už takto mladým pomáhá šestnáctým rokem a jeho prostřednictvím za tu dobu rozdělil již 2 866 370 korun.

Hradec Králové: Nadační fond letos rozdělí středoškolákům více než čtvrt milionu korun
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Rada města projednala návrh správní rady Nadačního fondu na podporu královéhradeckých středoškolských studentů a přiřkla nadaným a nemajetným studentům příspěvky v letošní celkové výši 255 500 korun. Na podporu dosáhli ti studenti, kteří splnili předem dané podmínky, mají trvalé bydliště v Hradci Králové a nepřekročili věkovou hranici 26 let. U nadaných studentů se předpokládalo umístění na předním místě ve vědomostních soutěžích počínaje krajskou úrovní, čímž se prokazuje úroveň znalostí, a to jinde, než ve vlastní škole.

„Nemajetní studenti mohli na příspěvek dosáhnout, pokud žijí v rodině, jejíž celkový příjem nepřesáhne 2,4násobek životního minima. Se svou žádostí uspěli i studenti živící se prokazatelně samostatně, nebo ti, kteří se nikoliv vlastní vinou dostali do nepříznivé životní situace,“ sděluje vedoucí odboru školství Alena Synková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…