Hradec Králové: Stavba nového stadionu by mohla začít v létě, povolení jsou kompletní

28.11.2017 16:41

V minulém týdnu vydal hradecký magistrát poslední stavební povolení potřebné pro stavbu nového fotbalového stadionu v Hradci Králové.

Hradec Králové: Stavba nového stadionu by mohla začít v létě, povolení jsou kompletní
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Po obecném stavebním povolení a souhlasu vodoprávního úřadu má tedy projekt povolení i z hlediska dopravního napojení od silničního správního úřadu. Po nabytí právní moci tohoto rozhodnutí tak budou souhlasy úřadů a veškerá povolení potřebná k zahájení stavby nové fotbalové arény v Hradci Králové kompletní.

Během října a listopadu ze západní tribuny zmizela střecha, sedačky, komentátorské stanoviště a beton na povrchu pískového valu. „Právě v těchto místech vyroste nová, hlavní tribuna se zázemím fotbalového klubu, fanshop, prostory pro média, komentátory nebo sky-boxy,“ říká náměstek primátora Jindřich Vedlich, odpovědný za oblast městských investic. Nyní se zpracovává prováděcí dokumentace, která bude výchozím podkladem pro výběr dodavatele a pro samotnou stavbu nové arény. „Stadion se bude stavět po etapách. V tuto chvíli řešíme detaily kolem financování té první, v rámci které bude postavena nová západní tribuna. Na jaře vypíšeme výběrové řízení na stavební firmu, věřím, že se začne stavět již v létě,“ upřesňuje Vedlich.

Nová fotbalová aréna bude po dokončení splňovat požadavky na konání mezinárodních utkání a poskytne moderní a ve světě dnes již standardní komfort návštěvníkům stadionu i hráčům. Zachovaná budou i takzvaná lízátka, typická osvětlení hrací plochy, i když v modernizované podobě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

22:28 Znojmo: Diskutovali nad možnostmi snížení dopravní zátěže

Jak snížit dopravní zátěž ve Znojmě. To bylo hlavní téma diskuze odborníků v Centru Louka.