Hranice: Budova ZUŠ dostane hezčí a teplejší kabát

30.07.2017 9:35

Nový kabát dostane budova Základní umělecké školy v Hranicích. Městu se podařilo získat dotaci na její zateplení. Nepříliš pohledná budova školy, která patří městu, tak dostane novou plastickou fasádu, jež by měla výrazně vylepšit vzhled objektu.

Hranice: Budova ZUŠ dostane hezčí a teplejší kabát
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

Zadní strana školy bude mít jednodušší podobu. Dojde také k odstranění vstupního přístavku v rohu budovy, k výměně oken a dveří. Snížení spotřeby energie budovy podpoří i zateplení stropů.

„Opravy začaly 15. června a skončit by měly 15. září. Většina prací tak proběhne o hlavních prázdninách. V době, kdy bude probíhat výuka, přizpůsobí pracovníci stavební firmy harmonogram prací našemu provozu,“ sdělil ředitel Základní umělecké školy v Hranicích Mojmír Chuda. Jak dodal, několikaleté úsilí o opravu budovy dospívá do fáze, kdy se něco děje.

„Předloni se opravily římsy, letos dostane budova nový kabát, který bude respektovat charakter původního, historického stavu domu a přitom bude kultivovaný a bude souznít s náplní umělecké školy. Realizace bude probíhat podle návrhu architekta Lukáše Blažka, který citlivým způsobem navrhl opravu v kontextu s původním charakterem budovy,“ dodal Mojmír Chuda.

Opravy budou stát 11 milionů korun. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií – Fondem soudržnosti v rámci Operačního programu Životní prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…