Jablonec chce zateplovat další městské objekty

22.11.2017 20:31

Jablonec bude žádat o dotace na další etapu zateplení ZŠ Šumava a na zateplení domu zvláštního určení v ulici Palackého. Žádosti o dotace z Operačního programu Životní prostředí (OPŽP) musí být podány do konce listopadu a zastupitelé na posledním zasedání schválili jejich podání.

Jablonec chce zateplovat další městské objekty
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Zateplení domu zvláštního určení (DZÚ) v ulici Palackého pomůže snížit energetickou náročnost objektu, kde bydlí zejména senioři. „Novou součástí objektu bude také odvětrání s rekuperací u společných prostor, jež povede ke snížení nákladů na energie,“ říká náměstek primátora Lukáš Pleticha. Celkové náklady na zateplení domu se odhadují na 28,46 milionů korun včetně DPH.

„Posudek, který si necháváme v těchto dnech zpracovat, ukáže procento úspor energie, jež bude základní hodnotou k vyčíslení dotace. Kromě bytů seniorů sídlí v budově také lékařská ordinace, Centrum sociálních služeb, Diakonie ČCE s klubem Padák a pobočka městské knihovny. Realizace je rozplánovaná na období dvou let 2018-2019,“ dodává Pleticha.

Druhým projektem žádajícím o dotaci z OPŽP je zateplení dalších pavilonů ZŠ Šumava. Tentokrát jde o výměnu oken a rekonstrukci střešního pláště tělocvičny, jídelny a šaten. Celkové náklady se odhadují na 19,4 milionů včetně DPH, předpokládaná dotace je ve výši 3,9 milionu korun. „Rekonstrukce proběhne v roce 2018 a zateplení uspoří přes 42 % energie,“ konstatuje náměstek Pleticha.

Od letošního roku má škola na sídlišti Šumava nová okna, zateplený obvodový plášť a střechu pavilonu C za celkem 9 milionů korun, přičemž dotace z OPŽP byla necelé čtyři miliony korun. Před samotným zateplením obvodového pláště a výměnou oken bylo i tady nutné nejprve odstranit azbest uvnitř panelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…