Jablonec nad Nisou: Výtěžek letošního Primátorského svařáku poputuje k Svazu tělesně postižených

24.09.2017 20:17

Výtěžek z již tradiční sbírky Primátorský svařák letos poputuje jablonecké organizaci Svazu tělesně postižených, rozhodli o tom zastupitelé na svém zářijovém zasedání.

Jablonec nad Nisou: Výtěžek letošního Primátorského svařáku poputuje k Svazu tělesně postižených
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Již tradičně všichni, kteří si zakoupí hrneček na Primátorský svařák během předvánoční přispívají do charitativní sbírky. Tentokrát podpoří jabloneckou organizaci Svazu tělesně postižených. Získaný příspěvek chtějí členové svazu využít na nákup nového mechanického vozíku do půjčovny kompenzačních pomůcek a náhradních dílů pro stávající kompenzační pomůcky, které již v půjčovně mají. Také potřebují počítač, eventuálně notebook s tiskárnou pro evidenci provozu půjčovny.

Svaz tělesně postižených v České republice, z. s., je nestátní neziskovou organizací s celostátní působností. Okresní organizace v Jablonci sdružuje v celkem pěti organizacích více jak 400 členů s různým tělesným postižením. Tři organizace pracují přímo ve městě Jablonci, jedna organizace pracuje ve Velkých Hamrech, další v Lučanech. V Jablonci nad Nisou provozují půjčovnu kompenzačních pomůcek, organizují pravidelné zdravotní cvičení, zdravotně rekondiční pobyty, členové/ky svazu se zapojují i do dalších aktivit pro seniory a osoby se zdravotním postižením ve spolupráci s Centrem sociálních služeb Jablonec n. N. Primátorský svařák a čaj se letos bude do originálních hrnečků rozlévat ve čtvrtek 21. prosince na vánočních trzích na Mírovém náměstí. Výtěžek sbírky rok od roku stoupá.

Výtěžek ze sbírky Primátorský svařák již obdrželi:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…