Jablonečanům pomáhají dotace z městského rozpočtu

28.11.2016 18:30

Město nabízí svým občanům dva dotační programy, které jim pomáhají zvýšit komfort svého bydlení. Jeden přispívá na rekonstrukce historických domů, druhý na výstavbu technické infrastruktury.

Jablonečanům pomáhají dotace z městského rozpočtu
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Dvě dotace na opravy domů z Programu obnovy městské památkové zóny Jablonec nad Nisou získali další dva žadatelé. Na žulový obklad získal majitel domu na Mírovém náměstí dotaci 35 tisíc korun, stotisícový příspěvek majitel domu v Soukenné ulici použije na výměnu střechy a střešních oken. 

Program je určený pouze pro majitele objektů v městské památkové zóně, které nejsou kulturní památkou, a proto není možné žádat o dotace z Ministerstva kultury. Alokace pro rok 2016 byla 750 tis. Kč, přičemž bylo možné žádat o 50% dotaci, maximálně však o 100 tis. Kč na jeden rodinný či bytový dům.
„Dosud byly schválené čtyři žádosti, z nichž každá požadovala maximální částku 100 tisíc korun. Šlo o výměnu oken, opravu části objektu nebo fasády,“ říká náměstek primátora Lukáš Pleticha.

V Programu podpory výstavby technické infrastruktury schválili radní i zastupitelé na svých listopadových jednáních celkem sedm žádosti o dotaci, a to na vybudování tří domovních čistíren odpadních vod a čtyř kanalizačních přípojek v celkové výši 398 tisíc korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…