Jeseník: Město podpoří rekonstrukci bazénu v České Vsi

22.04.2018 7:37

Město Jeseník vyslalo jasný signál sousední České Vsi, která plánuje rekonstrukci krytého bazénu. Na finančně náročnou investici je připraveno uvolnit zhruba 11 milionů korun.

Jeseník: Město podpoří rekonstrukci bazénu v České Vsi
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

Zastupitelé schválili finanční příspěvek 1000 korun na obyvatele, který bude splatný v roce zahájení této investiční akce. Podmínkou je, že na obnovu bazénu přispějí všechny obce Sdružení měst a obcí Jesenicka. Komunální politici v Jeseníku návrh podpořili téměř jednomyslně, z 20 přítomných bylo 19 pro a 1 se zdržel hlasování.

Jaká ale bude celková finanční podpora ze stran obcí se však zatím neví. „Obcím nemůžeme určit, kolik mají přispět,“ uvedl místostarosta Petr Procházka. O výši částky tak rozhodnou jednotlivá zastupitelstva.

Bazén nejvíc navštěvují lidé z Jeseníku

Krytý bazén v České Vsi, který je jedinou pětadvacítkou v jesenickém okresu, byl vybudován v 70. letech. „Technologie staré už padesát let na sebe navazují a nelze ani jejich jednotlivé části měnit. Opravy tak probíhají opravou starých součástí,“ uvedl starosta České Vsi Petr Mudra. Jak dále poznamenal, situaci navíc ztěžuje i to, že bazén byl stavěn v tzv. Akci Z a neexistuje ani projektová dokumentace, která by současný stav popisovala.

Bazén nejvíce navštěvují lidé z Jeseníku, probíhají zde také plavecké kurzy pro děti ze základních škol a trénují tu například i jeseničtí vodáci. Ti zde nacvičují obraty ve vodě a jsou velmi úspěšní. Z nedávného finále Českého poháru v eskymování, které se konalo v Brně, přivezli deset medailí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…