Jeseník: Úsilí nepřišlo nazmar, sportovní hala bude

06.06.2016 19:02

Sportovci v Jeseníku se dočkají nové sportovní haly, po které tak dlouhá léta marně volali. Ministerstvo školství přikleplo městu dotaci ve výši 15 milionů korun na její výstavbu. Projekt za desítky milionů korun se tak konečně dá do pohybu.

Jeseník: Úsilí nepřišlo nazmar, sportovní hala bude
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

„Je to pro nás velký úspěch. Jsem rád, že to takhle dobře dopadlo. Stojí za tím mnoho hodin jednání, vysvětlování na ministerstvech a zdůvodňování smysluplnosti našeho projektu. Chci poděkovat oddělení investic za precizně zpracovanou žádost,“ uvedl starosta Jeseníku Adam Kalous. Ten si zároveň oddechl, že více než roční úsilí nepřišlo nazmar. „Nejvíc se však budou radovat sportovci a především místní futsalisté, kteří dosud musí své zápasy odehrávat mimo Jeseník. Stávající hala totiž nesplňuje podmínky pro soutěžní utkání,“ poznamenal starosta.

Po schválení dotace z ministerstva tak realizaci projektu nic nestojí v cestě. Další peníze, až 20 milionů korun, dostane Jeseník z kraje. „Olomoucký kraj podmínil svoji finanční injekci dotací z ministerstva, což se nyní stalo. V rozpočtu má na to vyčleněny finanční prostředky,“ zdůraznil Adam Kalous. Nová hala vyroste na místě stávající haly z let 1973-1974. „Je vydáno rozhodnutí o odstranění stavby a je zpracována dokumentace pro územní rozhodnutí,“ okomentoval současný stav zamýšleného projektu vedoucí Oddělení investic a rozvoje Městského úřadu Jeseník Jiří Uher. Ten zároveň popsal budoucí vzhled nového sportoviště.

„Hlavní část prostoru bude tvořit hrací plocha, sportovcům bude k dispozici také horolezecká stěna. Zázemí šaten, návštěvníků a tribuny budou umístěny při delší hraně haly,“ řekl Jiří Uher.

Konečnou cenu nového sportoviště určí projektanti. Rozpočet na halu, která vyroste v blízkosti fotbalového stadionu a nově zrekonstruovaného městského koupaliště, je pro ně zastropován částkou 54 milionů bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…