Jičín: Plánuje se rozšíření mateřské školy Máj o nový objekt. Vzniknout by mělo sto nových míst

26.05.2016 11:36

Rada města schválila záměr výstavby nového dvoupodlažního objektu s kapacitou čtyř tříd v Mateřské škole Máj a zároveň pověřila odbory Městského úřadu zpracováním podkladů pro projektovou dokumentaci. Je to reakcí na předpokládaný nárůst počtu dětí, které bude nutné ve školkách v Jičíně umístit.

Jičín: Plánuje se rozšíření mateřské školy Máj o nový objekt. Vzniknout by mělo sto nových míst
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Důvodem je fakt, že podle demografického vývoje budou v dalších letech požadavky na umístění jičínských dětí do MŠ vyšší, a to dle počtu narozených dětí. Dále je třeba počítat se zájmem rodičů mimo jičínských, kteří dojíždí do Jičína za prací. Na Větrově sice vznikla nová stavba, která rozšířila počet míst o stovku, nicméně stará budova, která dosud pro 50 dětí slouží, potřebuje rekonstrukci a do budoucna se s ní nepočítá. Také se předpokládá umisťování dětí mladších tří let.
Při stanovení konkrétní lokality, kde by měla být nová budova mateřské školy realizována, bylo přihlíženo k rozmístění stávajících mateřských škol a plánované budoucí zástavbě volných lokalit v rámci města.

Z tohoto důvodu bude třeba výhledově pokrýt lokalitu kasáren - Čeřovka, kde by měla dle doporučení odboru školství a Komise pro výchovu a vzdělávání v rámci nové zástavby vzniknout také nová MŠ. Dále je třeba zohlednit snížení kapacity Mateřské školy 17. listopadu o dvě třídy, tj. ukončení činnosti dvou tříd MŠ v objektu základní školy. Proto bylo rozhodnuto, že vhodnou mateřskou školou pro výstavbu nového objektu bude stávající Mateřská škola Máj (Pod Koželuhy 171), která se nachází poblíž centra města. K tomuto rozhodnutí přispívá i fakt, že škola má dostatečně velkou zahradu a pokryje požadavky nejenom na plochu objektu, ale i na související předepsaný prostor školní zahrady.

Mělo by se tedy jednat o nový dvoupodlažní objekt se čtyřmi samostatnými třídami o celkové kapacitě cca 100 míst. Ta by pokryla budoucí ukončení činnosti dvou tříd ve staré budově MŠ Větrov a vytvořila rezervu do budoucna. Na výstavbu bude možné také žádat o dotaci, a to v rámci IROP, kde lze získat až 90 % z uznatelných nákladů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.