Jičín dále investuje do zlepšení škol

04.03.2024 13:33 | Tisková zpráva

Rada města schválila vítěze veřejné zakázky na stavební úpravy 2. nadzemní podlaží v budově na autobusovém nádraží (pobočka Komerční banky) pro potřeby školy Montessori. Učebny vybuduje společnost Zdeněk Pauk z Lázní Bělohradu za cenu 3 242 098,25 Kč včetně DPH. Náklady jsou nižší, než jaký byl odhad v dokumentaci. Výuku Montessori město Jičín zavedlo už v současném školním roce, kdy probíhá v areálu ZŠ 17. listopadu. Podmínky však nejsou zcela ideální, a navíc je o tento způsob výuky narůstající zájem ze strany rodičů, proto město Jičín přistoupilo k tomuto stavebnímu záměru.

Jičín dále investuje do zlepšení škol
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Rumcajsův Jičín žije svým pohádkovým světěm. I tak tam mají problémy

V uvedené ceny jsou již promítnuty obě etapy stavebních prací, na které je projekt rozdělen. V současnosti jsou na podlaží kancelářské prostory. Během prací dojde k přestavbě dispozic, vybourání nenosných příček, probourání nových otvorů pro dveře v příčkách, zazdívání, vestavbě sociálního zázemí, k povrchovým úpravám a také k obnově rozvodů, tedy zdravotechniky, elektroinstalace a topení. V první etapě vznikne první učebna, ve druhé další. Město Jičín teprve musí zajistit financování druhé etapy. První učebna bude hotova do letních prázdnin, druhá by mohla vzniknout krátce nato.

Rada města také schválila uzavření smlouvy se společností MSV výtahy a.s. z Hradce Králové na generální opravu výtahu na jídlo v MŠ Máj. Záměr je součástí rozpočtu na letošní rok. Při výběrovém řízení město Jičín obdrželo dvě nabídky, avšak jednat z nich neúplně reflektovala všechny požadavky kladené na výtah. Z toho důvodu město Jičín uzavře smlouvu s firmou, která technické požadavky zcela splňuje. Výměna výtahu na stravu bude stát 457 025 Kč včetně DPH a půjde o takzvanou „letní“ investici, neboť práce budou probíhat během velkých prázdnin, kdy si děti užívají radovánky, zatímco ve školních budovách každoročně probíhá největší stavební ruch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…