Jičín: Nové Centrum bojových umění místo staré truhlárny

12.04.2024 7:17 | Tisková zpráva

Jičínský klub okinawského karate RBKA – Shubukan ČR otevřel novou tělocvičnu. Oficiálně nese název Centrum bojových umění, tradiční označení je však přesnější – jde o dojo. To znamená zázemí, útočiště, zkrátka středisko pro všechny nadšence do bojových umění.

Jičín: Nové Centrum bojových umění místo staré truhlárny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Nová tělocvična vznikla po náročné přestavbě staré truhlárny, která je v majetku města Jičín, stojí v areálu ZŠ Železnická a byla určena k demolici. Členové jičínského klubu v čele s Janem Gyurisem si budovu sami vytipovali a také financovali vlastní rekonstrukci.

Anketa

Kdo byl vaším favoritem ve druhém kole slovenských prezidentských voleb?

hlasovalo: 17421 lidí

S vybudováním centra sice pomohly město Jičín i Královéhradecký kraj, naprostou většinu si však museli zajistit přímo jičínští karatisté. Záměr měl dlouhodobou podporu od jičínské samosprávy, konkrétně od místostarosty Mgr. Petra Hamáčka a starosty JUDr. Jana Malého.

„Myslím, že je opravdu velké štěstí, že je v Jičíně někdo jako pan Gyuris, který ze země doslova vyrubal krásné dojo. Stojí za tím obrovské úsilí a odhodlání. Navíc zatrénovat si s Janem Gyurisem je v celosvětové komunitě kolem okinawského karate opravdu čest, a tak nebude výjimečné potkat v novém doju karatisty z celého světa,“ popisuje místostarosta Mgr. Petr Hamáček.

Na slavnostní představení haly se přijel podívat až z Okinawy pan Takeshi Uema, který je ředitelem asociace Shubukan. V japonském jazyce popřál jičínskému klubu mnoho úspěchů a nových členů. Ocenil především manžele Gyurisovi, kteří do toho dali opravdu všechno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…