Jičín: Radniční budova na Žižkově náměstí vyžaduje opravu střechy

30.05.2018 10:01

Rada města schválila pořadí nabídek a výsledky veřejné zakázky pro zpracování projektové dokumentace na opravu střechy budovy městského úřadu na Žižkově náměstí.

Jičín: Radniční budova na Žižkově náměstí vyžaduje opravu střechy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Do výběrového řízení na projektanta se přihlásili tři uchazeči. Vítězem se stala firma Ing. Jan Chaloupský z Trutnova, která nabídla nejnižší cenu. Dokumentaci vypracuje za 395 tisíc Kč bez DPH.

Střecha je ve špatném stavu a vedení města chce předejít vyšším nákladům, které by mohly vyvstat, pokud by se k rekonstrukci nepřistoupilo. Projektant ve lhůtě 12 týdnů od podpisu smlouvy provede zaměření a průzkum a posléze do 14 týdnů zpracuje dokumentace (DSP a DPS). Smlouva počítá také s autorským dozorem projektanta během stavebních prací.

Vzhledem k říjnovým komunálním volbám bude rozhodnutí o samotné rekonstrukci záležitostí až nového vedení města. Současným předpokladem ovšem je, že stavební práce by se mohly uskutečnit někdy v letech 2019 či 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…