Jičín znovu požádá o dotaci na zateplení DPS, musí ale přepracovat dokumentaci

04.09.2017 19:45

Pro dům s pečovatelskou službou (DPS) v ulici Přátelství je plánováno zateplení. Město Jičín chtělo na akci získat dotaci s Operačního programu Životní prostředí EU, tu ale neobdrželo.

Jičín znovu požádá o dotaci na zateplení DPS, musí ale přepracovat dokumentaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Proto se dne 23. srpna 2017 za přítomnosti prvního místostarosty Mgr. Petra Hamáčka a projektového manažera města Ing. Ladislava Bryknera uskutečnilo setkání se společností Anylopex plus s.r.o., která je autorem původní projektové dokumentace na zateplení. Výsledkem jednání je nabídka společnosti Anylopex na úpravu dokumentace tak, aby lépe odpovídala požadavkům obsaženým zamítavém posudku poskytovatele dotace. RM nyní schválila, že firma přepracuje dokumentaci za 35 tisíc bez DPH. Nárok na úhradu této částky vznikne teprve tehdy, kdy se poskytovatel dotace k podpoře financování vyjádří kladně.

Jičín má velký zájem dotaci získat, protože by činila až 40 % uznatelných nákladů. Sečteno, odhadované náklady na akci jsou 11,9 milionu Kč, z toho uznatelné náklady jsou 8,5 milionu Kč; a z toho by Jičín mohl získat 40 % dotace, tedy zhruba 3,4 milionu Kč. Zateplení s sebou samozřejmě nese i značnou úsporu energií. Podle odhadů to bude přibližně 170 tisíc Kč/ročně, nemluvě o výraznému snížení emisí skleníkových plynů.

Město Jičín hodlá zateplit dům s pečovatelskou službou nejen v ulici Přátelství, ale i v ulici Sokolovská, a dále také chce snížit energetickou náročnost budovy č. p. 12 a 13 Základní školy a Praktické školy Jičín. Tyto tři záměry dne 11. listopadu 2015 schválilo ZM. Pro poslední dvě jmenované zateplení se dotaci z Operačního programu Životní prostředí dotaci podařilo získat, neúspěšný byl Jičín pouze v případě budovy v ulici Přátelství. RM však věří, že s přepracovanou projektovou dokumentací dotaci nakonec obdrží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…