Jihlava: Zakladatelé černých skládek zvyšují poplatek všem

27.06.2017 13:02

Zatímco část obyvatel města se chová stále odpovědněji k životnímu prostředí a celková míra třídění odpadů v Jihlavě stoupá, na druhém „konci“ řeší radnice rostoucí problém. Přibývá objemných odpadů složených v kontejnerových stáních a na travnatých plochách.

Jihlava: Zakladatelé černých skládek zvyšují poplatek všem
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Nepochopitelné je mimo jiné to, že někdo naloží a z dálky přiveze vozík plný odpadu k nádobám na třídění, ač by cesta na sběrný dvůr zabrala sotva pět minut,“ kroutí hlavou vedoucí odboru životního prostředí Katarína Ruschková nad snímky z „fotopasti“ u kontejnerů V Ráji, kam někdo navozil mimo jiné třeba autoskla, autodíly a další objemný odpad.

Zakládáním černých skládek narůstají městu náklady na likvidaci opadů, které jsou hrazeny z poplatku za komunální odpad, autoři skládek tak zvyšují poplatek všem obyvatelům města. Loni radnice, resp. občané uhradili za likvidaci černých skládek více než 300 tisíc korun.

Fotopasti na nepořádníky

„Situace došla tak daleko, že jsme rozhodli pro razantnější opatření a v červnu jsme zahájili ve spolupráci s městskou policii umísťování záznamových zařízení ve vytipovaných lokalitách,“ říká vedoucí oddělení služeb odboru životního prostředí Martina Gregorová.

„Domníváme se, že monitoringem těchto lokalit budeme schopni lépe odhalovat „zakladatele“ nelegálních skládek, které budeme postupně oslovovat,“ dodává dále ředitel městské policie Jan Frenc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…