Jihlava úspěšně vtahuje veřejnost do dění

25.11.2017 11:40

Jihlava obsadila 5. místo v žebříčku měst České republiky nad 10 tisíc obyvatel podle zapojení veřejnosti do participativních procesů.

Jihlava úspěšně vtahuje veřejnost do dění
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Institute for democracy 21 vyhodnotil indikátory v šesti kategoriích jako jsou transparentnost, komunikace, zapojení a další. Nejlépe hodnocená byla Praha 10, následovaná Říčany, Prahou 8 a Porubou, Jihlava a Praha 20 obsadily 5. místo.

„Je to nezávislý pohled na činnost jihlavské radnice. Do výzkumu se město nehlásilo, ale „někdo“ nás nezávisle sledoval a hodnotil, o to je umístění cennější. Je to odpověď nezávislé autority osobám, které spolupráci jihlavské radnice a veřejnosti zpochybňují. Úspěch nás samozřejmě potěšil,“ reagoval na výsledek primátor Jihlavy Rudolf Chloupek.

„Tento index je v první řadě poděkováním a určitý oceněním veškeré snahy a energie, kterou volení zastupitelé a zaměstnanci obecních úřadů jsou ochotni věnovat nejen zákonným povinnostem města, ale i všem aktivitám nad rámec těchto povinností, bez kterých by efektivní zapojení občanů nebylo možné,“ uvádí se v materiálech Institute for democracy 21.

Podrobnosti najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

11:33 Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

Pro řidiče je to jedna z dalších velkých změn ve Fučíkově ulici. Z rušné komunikace, která dlouhé ro…