Jihlava zjišťuje názory na kulturu, volný čas a cestovní ruch

01.07.2016 17:23

V Jihlavě od začátku června běží dotazníkové šetření, které se týká spokojenosti veřejnosti s kulturní nabídkou, možnostmi volnočasového vyžití a turistické atraktivity Jihlavy.

Jihlava zjišťuje názory na kulturu, volný čas a cestovní ruch
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Kdo má zájem se podělit o svoje názory, má stále možnost, zpracovatel dotazníku prodloužil termín na vyplnění o jeden měsíc, tedy do konce července. Dotazník je dostupný z úvodní stránky webu města Jihlavy www.jihlava.cz v sekci „aktuálně“. Svoje názory a podněty vyjádřilo už několik stovek lidí.

Dotazník má 19 otázek a jeho vyplnění zabere zhruba 15-20 minut. „Jeho vyplněním nám pomůžete ve snaze zkvalitnit služby v oblasti kulturního a volnočasového vyžití,“ zve k účasti na přípravě strategie primátor města Rudolf Chloupek. Průzkum je součástí tvorby Strategie pro kulturu, volný čas a cestovní ruch města Jihlavy, který bude definovat, jakým způsobem by se služby v oblasti kultury, volného času a cestovního ruchu měly v následujících zhruba 8 -10 letech v Jihlavě rozvíjet. „V této snaze se samozřejmě musí dokument opírat o názory obyvatel na tuto problematiku,“ dodal primátor.

Strategie pro kulturu, volný čas a cestovní ruch města Jihlavy bude plán strategický města, jehož cílem je zkvalitnit služby v uvedených oblastech a napomoci Jihlavě profilovat se jako metropole Vysočiny, která je atraktivní pro své obyvatele i návštěvníky. „Pestrost a kvalita nabídky je jedním z předpokladů pro to, aby město dokázalo udržet a přilákat mladé lidi, kvalifikovanou pracovní sílu, které se mnohým podnikům aktuálně nedostává, a v neposlední řadě větší množství návštěvníků a turistů, kteří každoročně na Vysočinu zavítají,“ říká k připravované strategii primátor města Rudolf Chloupek.

Kdo dotazník vyplní, dostane malý příspěvek pro osobní bezpečnost v dopravě – reflexní pásku s logem města Jihlavy. Po ukončení dotazníkového šetření bude v srpnu vylosováno 10 výherců, kteří obdrží hodnotné poukazy na kulturní a volnočasové aktivity:

1. cena – dárkový poukaz do ZOO Jihlava v hodnotě 500,- a kreditová vstupenka do DIODu v hodnotě 300,-
2. a 3. cena - dárkový poukaz do ZOO Jihlava v hodnotě 500,-
4. a 5. cena - rodinná vstupenka do Rodinného parku Robinson v hodnotě 499,-
6., 7., 8. cena - volná vstupenka do Rodinného parku Robinson pro dvě děti v hodnotě 318,-
9. cena - kreditová vstupenka do DIODu v hodnotě 300,-
10. cena – dárkový poukaz do ZOO Jihlava v hodnotě 200,-

Výherci budou kontaktováni na uvedené emailové adresy či telefonní čísla.

Do tvorby strategie a mapování stávající situace se od ledna 2016 zapojila zhruba stovka místních aktérů z oblasti kultury a cestovního ruchu. Získané názory od obyvatel budou klíčovou součástí celkové zprávy o stavu kultury a cestovního ruchu v Jihlavě. „Ta bude dále podkladem pro pracovní skupiny, které budou v období od srpna do října navrhovat konkrétní opatření a řešení,“ doplnil náměstek primátora pro kulturu Milan Kolář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…