Jindřichův Hradec: V Neckargemündu se jednalo o oslavách 20. výročí partnerství

24.10.2015 20:50

Příští rok tomu bude 20 let, co jsou spolu ve svazku města Jindřichův Hradec a německý Neckargemünd. O tom, jak budou vypadat oslavy v roce 2016, jednali zástupci obou měst v tomto týdnu v Německu.

Jindřichův Hradec: V Neckargemündu se jednalo o oslavách 20. výročí partnerství
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Tříčlenná pracovní skupina ve složení Jana Říhová, vedoucí odboru kanceláře starosty, Marie Kublová, za zahraniční vztahy a Karolína Průšová, tisková mluvčí, se zúčastnila návštěvy partnerského města Neckargemünd, aby zde prezentovala návrhy za Jindřichův Hradec průběhu oslav 20. výročí partnerství měst.

Jednání se z německé strany zúčastnil také starosta města Horst Althoff, místostarosta Karl-Albert Schubert, ředitelka muzea Doris Meyer zu Swabedissen, učitelka Susanne Schweinfurth, referentka partnerských vztahů Meike Tormählen, ředitel umělecké školy Stephan Schmitz a grafik Jens Hertel. V Jindřichově Hradci jsou oslavy plánované v roce 2016 na první červnový víkend, v Německu pak v září.

Akce se na obou stranách uskuteční vždy za účasti jak zástupců z vedení měst, tak uměleckých souborů, které se svými vystoupeními zapojí do samotných oslav. V rámci oslav je plánované vydání dvoujazyčné brožury a kalendář s obrázky dětí základních škol. Pracovní schůzka byla zakončená prohlídkou hradu Dilsberg.

V rámci návštěvy se jindřichohradecké pracovnice úřadu zúčastnily nádherného dvouhodinového koncertu, který si nacvičily sbory Bruckner-chor z Neckargemündu a Choeur Villanelle z partnerského francouzského Evian-les-Bains. Na závěr zazněla skladba L. van Beethovena Óda na radost - hymna Evropské unie.

Z historie partnerství

4. května 1996 byla v Neckargemündu podepsána smlouva o partnerství za účasti delegace z Jindřichova Hradce a 21. září 1996 proběhl stejný akt jako v květnu v Neckargemündu v sále KD Střelnice v Jindřichově Hradci. Došlo k oficiálnímu uzavření partnerské smlouvy. Tehdejší starosta Petr Hudler označil akt jako symbolický most mezi městy, který má význam jen tehdy, bude-li využíván.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…