Kolín je krajským vítězem v soutěži Historické město a Památka roku 2023

10.02.2024 7:29 | Tisková zpráva

Kolín uspěl v krajském kole za nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace městských památkových rezervací (MPR) a městských památkových zón (MPZ) a zároveň je středočeským vítězem s obnovou zámecké kaple v soutěži Památka roku 2023.

Kolín je krajským vítězem v soutěži Historické město a Památka roku 2023
Foto: wikipedia.org
Popisek: Kolín

V rámci soutěže Historické město roku 2023 proběhlo v lednu hodnocení všech přihlášených měst v jednotlivých krajích. V únoru a březnu všechny krajské vítěze navštíví komise složená ze zástupců Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska, Ministerstva kultury a Ministerstva pro místní rozvoj. Kdo se stane celorepublikovým vítězem, se dozvíme v polovině dubna (Městská památková rezervace Kolín).

Město Kolín uspělo také ve druhé soutěži a to Památka roku 2023. Do této soutěže vstupoval Kolín s rekonstrukcí kaple v areálu kolínského zámku, která byla na počátku letošního roku dokončena a slavnostně otevřena dne 31. ledna 2024 (Slavnostní otevření).

Tato cena se uděluje za nejlepší projekt a realizaci obnovy movitých i nemovitých věcí, které mají významné památkové, architektonické nebo urbanistické hodnoty a jsou nositeli specifického charakteru prostředí. Soutěž je rozdělena do dvou kategorií: kategorie „malá“ (obnova do 2 mil. Kč) a kategorie „velká“ (obnova nad 2 mil. Kč). Rekonstrukce zámecké kaple je zařazena do kategorie „malá“ (Kolín - Zámecká kaple).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…