Kopřivnice: Jednotka sboru dobrovolných hasičů obdržela dvě nová vozidla

28.10.2017 14:48

Jednotka dobrovolných hasičů Kopřivnice obdržela dvě nová vozidla. Jejich slavnostní předání se uskutečnilo ve středu 25. října.

Kopřivnice: Jednotka sboru dobrovolných hasičů obdržela dvě nová vozidla
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

V prostoru před kopřivnickým městským úřadem bylo ve středu 25. října dopoledne rušno. Jednotce sboru dobrovolných hasičů Kopřivnice byla slavnostně předána dvě zbrusu nová vozidla, konkrétně cisternová stříkačka pro velkoobjemové hašení a dopravní automobil pro ochranu obyvatelstva.

Kopřivnickým hasičům se nové vybavení podařilo získat díky výzvě Integrovaného regionálního operačního programu. „V pořadí devatenáctá výzva byla zaměřená na připravenost složek integrovaného záchranného systému v mimořádných situacích. Konkrétně se jednalo se o oblasti, které jsou na základě analýz vyhodnoceny vysokým rizikem spojeným se suchem a mrazem. Mezi tyto oblasti byla zahrnuta i celá oblast ORP Kopřivnice,“ uvedla Iva Bajerová.

Projekt se skládal ze dvou samostatných částí. „Z té první byla pořízena cisternová automobilová stříkačka pro velkoobjemové hašení, tedy třínápravové plně pohonné terénní vozidlo s nádrží o objemu hasebních látek devět tisíc litrů. Druhá umožnila nákup dopravního automobilu pro ochranu obyvatelstva, nouzové zásobování a evakuaci. Jedná se o plně pohonné vozidlo určené prioritně pro dopravu devíti osob a nákladu s celkovou hmotností tři a půl tun, včetně přípojného zařízení,“ prozradila Iva Bajerová s tím, že hodnota obou vozidel je necelých jedenáct milionů korun.

Devadesát procent finančních prostředků nutných na zakoupení moderní techniky pro hasiče se povedlo pokrýt s dotace. Zbylých deset zajistila spoluúčast města Kopřivnice. Na přípravě a realizaci projektu se významnou měrou podíleli zaměstnanci města, především velitel Jednotky SDH Kopřivnice Tomáš Melčák, jeho zástupce Tomáš Bartoň a projektová koordinátorka Jiřina Frömlová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…