Kopřivnice: Obyvatelé města opět soutěžili ceny elektřiny a plynu

11.08.2017 7:29

Na konci července se uskutečnila další aukce pro společný nákup elektřiny a plynu určená občanům města Kopřivnice.

Kopřivnice: Obyvatelé města opět soutěžili ceny elektřiny a plynu
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Podle informací městského energetika Romana Beneše o každou z komodit v aukci projevilo zájem pět dodavatelů energie. Také lidé měli o společný nákup energií zájem. „Do společného nákupu elektřiny se letos přihlásilo cca pět set domácností s celkovým objemem elektřiny za zhruba čtyři miliony korun,“ uvedl Roman Beneš a pokračoval: „O společný nákup plynu byl menší zájem. K nákupu se přihlásilo cca tři sta padesát domácností, s celkovým objemem plynu za asi devět milionů korun.“

Vítězným dodavatelem v aukci elektřiny i plynu se nakonec stala společnost Yello energy, se kterou město Kopřivnice v minulosti již spolupracovalo. „Yello energy je dceřiná společnost Pražské energetiky, což je distributor elektřiny na území města Prahy a také majoritní dodavatel energií v hlavním městě. Jedná se tedy o dodavatele se silným a stabilním zázemím,“ okomentoval vítěze aukce Roman Beneš a pokračoval: „Yello energy vyhrála e-aukci v Kopřivnici již poněkolikáté a cenové a smluvní podmínky vždy dodržela. Z těchto zkušeností proto můžeme říci, že se jedná o seriózního dodavatele.“

V celkovém výsledku pořadatelé e-aukce očekávají snížení nákladů odběratelů na elektřinu o třicet procent, u plynu pak o třicet čtyři procent. „V době, kdy jde cena elektřiny na trzích s energiemi nahoru, připadají nám vysoutěžené ceny pro všechny zúčastněné domácnosti výhodné,“ uvedl kopřivnický energetik.

V tuto chvíli čeká na zájemce uzavření dodatku smlouvy anebo uzavření smlouvy nové. Smlouvy je možné uzavírat buďto fyzicky v budově městského úřadu v místnosti číslo 165 (ve vestibulu), a to v termínech 16. 8., 21. 8., 23. 8., 28. 8. a 30. 8. vždy od 13 do 17 hodin nebo elektronicky. „V tom případě mohou zájemci zaslat žádost o elektronický podpis na e-mail energie(zavináč)maradis.cz nebo volat na číslo 777 344 341 a domluvit se na individuálním postupu,“ doplnil informace Roman Beneš. Třetí možností je vyžádat si u Maradis, s. r. o., nové smlouvy poštou.

Uzavření smlouvy není zpoplatněno a je pro účastníky aukce nepovinné. Město jako pořadatel e-aukce žádá účastníky, aby dodrželi termíny uzavření smluv. V případě prodlení je třeba kontaktovat společnost Maradis, s. r. o. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…