Kopřivnice: Poslednímu zvonění pro letošní rok odzvonilo

16.06.2017 18:17

Poslední zvonění, tradiční rozloučení žáků se školní docházkou, bude v letošním roce chybět. Ředitelé kopřivnických základních škol se společně s odborem školství, kultury a sportu rozhodli akci zrušit.

Kopřivnice: Poslednímu zvonění pro letošní rok odzvonilo
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Stalo se tradicí, že ke konci měsíce června se žáci devátých tříd kopřivnických základních škol symbolicky rozloučili s povinnou školní docházkou. Akci, známé jako poslední zvonění, pro letošní rok odzvonilo. „Po dohodě ředitelů jsme dospěli k rozhodnutí, že se zmíněná akce letos neuskuteční,“ potvrdil informaci místostarosta města Kopřivnice a garant pro školství, kulturu a sport Lumír Pospěch.

Důvodem zrušení je snížená bezpečnost žáků i pedagogů při dopoledním ceremoniálu. „Osobně je mi to líto, neboť jsem společně s několika dalšími stál u zrodu této akce. Je ale pravdou, že se přístup deváťáků rok od roku měnil. V posledních pěti letech se poslední zvonění změnilo na jakousi vajíčkovou a moučnou bitvu,“ okomentoval průběh akce Lumír Pospěch s tím, že domluvy účastníkům nevedly k nápravě.

Ani ředitelé škol, ani garant nepopírají, že by se poslední zvonění deváťáků do Kopřivnice nemohlo v budoucnu vrátit. „Možná, že k tomu dojde, ale za město je potřeba, aby akce změnila svou formu,“ sdělil místostarosta a dodal: „Iniciativa změnit koncept posledního zvonění pro žáky devátých ročníků by však měla přijít od ředitelů škol.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …