Kopřivnice: Práce na mostě přes Lubinu finišují

14.07.2017 18:12

Rekonstrukce mostu vedoucího přes Lubinu jde do finále. Vše nasvědčuje tomu, že automobilový provoz by se na zmíněné místo mohl vrátit už v závěru příštího týdne.

Kopřivnice: Práce na mostě přes Lubinu finišují
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Most by měl být podle informací Správy silnic Moravskoslezského kraje zprůjezdněn ve čtvrtek 20. července, tedy zhruba měsíc před původně stanoveným termínem. Informaci, která přinese úlevu všem řidičům, jenž dosud museli do Lubiny po objízdných trasách, potvrdil kopřivnický místostarosta a garant pro místní část Lubina Stanislav Šimíček: „Vedli jsme opakovaná jednání, aby byl most pro dopravu otevřen co nejdříve. Jsme rádi, že se nám to nakonec povedlo.“

Kompletní rekonstrukce mostu trvala několik týdnů. Během prací na něm mimo jiné přibyl chodník, který má v místě zajistit vyšší bezpečnost chodců. „Obyvatelé Lubiny si často stěžovali a volali po bezpečném průchodu pro pěší. Ten nyní vznikl a chodci tak budou chráněni,“ uvedl místostarosta Šimíček.

Ačkoliv jde rekonstrukce do finále, řidiči se musí připravit na možná částečná omezení. Předání zcela hotového mostu je totiž naplánováno až na začátek září. Krátkodobé uzávěry mohou způsobit zejména práce na sanaci spodní části mostu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …