Kopřivnice: Stavaři stále obývají školky i volnočasové zařízení

20.08.2017 14:34

Dvě kopřivnické mateřské školy společně s domem dětí a mládeže stále obývají stavaři. Rekonstrukční práce by měly skončit začátkem září.

Kopřivnice: Stavaři stále obývají školky i volnočasové zařízení
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Ačkoliv stavební práce v Mateřské školce Jeřabinka finišují, již nyní je jasné, že děti se do zrekonstruovaných prostor vrátí o něco později než bylo původně v plánu. „Jelikož došlo ke komplikacím při zadávání veřejné zakázky, obdrželi rodiče dětí navštěvujících tuto školku informaci, že její provoz bude obnoven až 11. září,“ uvedl Martin Lapčík z oddělení investic.

Společnost Hrušecká stavební za cca 12 milionů korun rekonstruuje jak vnitřní prostory mateřské školy, tak prostory venkovní. „V letních měsících opravujeme celkem tři objekty. Tato rekonstrukce je nejnákladnější, a to z důvodu nadstavby pro speciálního pedagoga,“ uvedl Martin Lapčík s tím, že mimo vznik nového prostoru došlo k opravě elektroinstalace, venkovního schodiště a také k zateplení celé budovy.

Další mateřskou školou v rukou stavařů je zařízení na ulici Francouzská. Za částku cca 8,9 milionů korun jsou v objektu zrekonstruovány vnitřní prostory, budova je zateplena a stavební práce se v průběhu začátku září dotknou také zahrady mateřské školy. „V Mateřské škole Francouzská bude narozdíl od Jeřabinky zahájen klasický provoz normálně, tedy na začátku září,“ upozornila vedoucí odboru školství, kultury a sportu Michaela Rašková s dodatkem, že částečná omezení se budou týkat jen zmíněné zahrady.

V posledním z rekonstruovaných objektů, kopřivnickém domě dětí a mládeže, jdou stavební práce rovněž do finále. Objekt dostane nejen novou fasádu a okna, ale obnovy se dočkají také rozvody vody, vzduchotechniky s rekuperací a podobně. „Nejviditelnější změnou bude nový vchod do objektu a také nové venkovní prostory,“ uvedl Martin Lapčík a dodal, že rekonstrukci má na starosti společnost MH – stavby s. r. o., a bude stát cca 8,9 milionů korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…