Kopřivnice: V září začne ve městě fungovat individuální svoz odpadu

29.08.2017 8:37

Novinku ve sběru objemného odpadu se chystá začátkem září spustit kopřivnická radnice. Ve městě začne fungovat odvoz zmíněného druhu odpadu přímo od domu.

Kopřivnice: V září začne ve městě fungovat individuální svoz odpadu
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Obyvatelé Kopřivnice si budou moci od 1. září objednat buďto přistavení velkoobjemového kontejneru nebo menšího vozidla určeného na odvoz odpadu. Tato služba bude zpoplatněna a zajišťovat ji bude společnost Slumeko. „Lidé si budou moc individuálně dohodnout přistavení vozidla, které má ložnou plochu do 5m3, nebo velkoobjemové vany s ložnou plochou do 7m3. V případě přistavení vozidla s menším objemem zaplatí občan sto korun, v případě přistavení velkoobjemového kontejneru pak dvě stě korun. Jde o symbolickou paušální částku, zbývající náklady za odvoz odpadu uhradí Slumeku město podle počtu ujetých kilometrů,“ uvedla Lucie Kubalcová z odboru životního prostředí.

Radnice se zavedením individuálního odvozu odpadu snaží navázat na kampaň nálepek na kontejnerech. Ty upozorňovaly na to, že starý nábytek, koberce, stavební suť a mnoho dalšího do nádob na směsný komunální odpad nepatří. „Po vylepení nálepek došlo k malému zlepšení, ale i přesto se na některých místech tento odpad stále objevuje. Svoz nám snad pomůže nešvar z města vymýtit,“ sdělila Lucie Kubalcová.

Jestliže se nový způsob odvozu odpadu osvědčí, radní nejspíš zváží zrušení přistavování velkoobjemových kontejnerů, které dvakrát do roka pomáhaly s likvidací odpadu ve městě. „Zrušit přistavování van v rámci mobilních svozů bychom chtěli z důvodu poklesu zájmu veřejnosti o tuto službu v posledních letech,“ potvrdila Lucie Kubalcová a dodala, že radnice ke konci roku vyhodnotí zájem občanů a rozhodne, zda v příštím roce zruší mobilní svozy, nebo je zanechá včetně nabídky na individuální svoz objemného odpadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

7:37 Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

V sobotu 18. května na cyklostezce mezi Městem Touškovem a Kozolupy vyvrcholí projekt DEKA pro Hospi…