Krnov: Prostor před hřbitovem čekají sympatické změny

28.02.2017 9:17

Přerostlé, prosychající lípy, vyšlapané bahnité cestičky, autobus městské hromadné dopravy těsně projíždějící mezi zaparkovanými vozidly, chybějící parkovací místa. To jsou negativa, charakterizují prostranství před hřbitovem. Město má záměr tento stav změnit. V letošním roce dokončí přípravu na investiční akci s názvem Dopravní řešení Smetanova okruhu v Krnově, s realizací by pak mohlo začít příští rok.

Krnov: Prostor před hřbitovem čekají sympatické změny
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

„Náš záměr navazuje na nedávnou rekonstrukci sousedních Smetanových sadů. Plánujeme zde obnovu a rozšíření tras pro pěší, úpravu komunikací a regeneraci zeleně. Z hlediska bezpečnosti dojde k přemístění zastávky městské hromadné dopravy na hlavní komunikaci, a plánujeme také zkapacitnění parkoviště,“ uvedl místostarosta Michal Brunclík.

Přestože se se stavbou počítá nejdříve v příštím roce, už nyní se v ploše bude kácet, a to jedenáct stromů, které mají ve výšce 130 centimetrů obvod kmene od 10 do 213 centimetrů.  Některé se nacházejí v trase přeložky elektrického vedení, kterou je realizace akce podmíněna, jiné budou odstraněny, aby došlo ke zlepšení rozhledových poměrů při výjezdu vozidel z Hřbitovní ulice.

„Jde o lípy, které rostou po pravé straně při pohledu na bránu hřbitova, v blízkosti budky PNS a obytných domů, a další stromy podél komunikace, kde vznikne zastávka MHD. Lípy na tom nejsou ze zdravotního hlediska dobře, prosychají a hrozí pád suchých větví, přestože do jejich ořezu každý rok investujeme nemalé finanční prostředky a tyto náklady se postupně zvyšují. S ohledem na bezpečnost lidí a ochranu jejich majetku se proto v těchto místech vykácí osm stromů a vysadí tři. Zeleň se tedy neobnoví ze sta procent a to z toho důvodu, že nechceme opakovat chyby našich předchůdců. Stromy tu byly vysázeny velmi blízko sebe, následkem toho se rychle vytáhly, a proto nyní máme problémy se slabými větvemi, které usychají nebo se lámou. Svůj podíl na špatném zdravotním stavu má ale také blízkost komunikace a její solení,“ řekl Dušan Martiník z odboru životního prostředí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…