Kroměříž: Do opravy městských bytových domů půjdou miliony korun

18.02.2024 20:08 | Tisková zpráva

Kroměřížské technické služby (KTS), které se starají o správu městského bytového fondu, chystají letos a příští rok investice do těchto budov za bezmála deset milionů korun. „Zásadní bude především automatizace kotelen, které bude možné řídit dálkově. Půjde o modernizaci celkem čtrnácti kotelen celkem za zhruba 4,2 milionů korun,“ uvedl místostarosta Jan Hebnar, který je jednatelem KTS.

Kroměříž: Do opravy městských bytových domů půjdou miliony korun
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Další práce budou zahrnovat například výměnu vstupních dveří v některých bytových domech, výměnu dveří na terasu, instalaci nové elektroniky do výtahů v domech v ulici Nitranská 4091 a 4092, výměnu oken na schodišti v domě v ulici U Sýpek 3202 či výměnu poštovních schránek v několika domech. Kromě toho KTS průběžně opravuje byty, které nájemníci uvolnili. Pro tyto účely počítá s částkou zhruba 2,5 milionu korun.

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 45990 lidí

„Předtím, než byt začne využívat nový nájemník, v něm vyměňujeme lino na podlaze, elektroinstalaci, kuchyňskou linku i sociální zařízení. Byt je třeba také vymalovat. Každoročně se to týká cca 60 bytů. Postupně takto rekonstruujeme bytový fond města,“ poznamenal místostarosta Karel Holík, další z jednatelů KTS.

Město Kroměříž má nyní více než 500 bytů. Většina z nich je v takzvaných domech zvláštního určení pro soběstačné seniory a zdravotně postižené. Další byty jsou určené pro příjmově vymezené skupiny obyvatel, zbylé jsou vedeny jako městské byty. Do tohoto fondu nejsou započítány byty v domovech pro seniory, o které se stará příspěvková organizace města Sociální služby města Kroměříže.

KTS se v Kroměříži kromě bytového fondu města starají o opravy a úklid komunikací (včetně zimní údržby), spravují hřbitov v Kroměříži a místních částech, zajišťují provoz a údržbu veřejného osvětlení, provozují MHD, městská parkoviště, tržiště i útulek pro psy a kočky a také pečují o městské lesy, pozemky i o památky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…