Kroměříž: Ke změnám v dopravě se můžete vyjádřit na novém webu

21.01.2019 20:37

Obyvatelé Kroměříže se mohou zapojit do tvorby plánu udržitelné městské mobility, který by měl navrhnout řešení problémů, jež ve městě vznikají při přesunu jeho obyvatel, lidí dojíždějících za prací a do škol i turistů. Své podněty, postřehy a připomínky týkající se dopravy mohou psát na novém webu www.mobilita-kromeriz.cz. „Budeme rádi, když se občané aktivně do přípravy plánu mobility zapojí,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Kroměříž: Ke změnám v dopravě se můžete vyjádřit na novém webu
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Plán udržitelné městské mobility město chystá díky dotaci ze Státního fondu životního prostředí, která činí jeden milion korun. Stejnou částku radnice přidá ze svého rozpočtu. Plán by měl být hotový do konce letošního roku. Zabývá se veškerými formami a způsoby dopravy ve městě od pěší dopravy přes MHD, automobilovou dopravu a parkování.

„Jedná se o dopravní strategii, která povede zejména ke zlepšení bezpečnosti dopravy, snížení znečištění ovzduší, hluku, spotřeby energií a zlepšení účinnosti přepravy. Zároveň přispěje k posílení atraktivity a kvality městského prostředí,“ popsal Petr Macejka z ostravské společnosti UDIMO spol. s.r.o., která plán udržitelné městské mobility pro kroměřížskou radnici zpracovává.

Plán je rozdělený na dvě části, analýzu stávající situace a na návrh možných řešení. Zpracovatelé by chtěli mít analýzu hotovou do letních prázdnin, návrh by se měl projednávat v říjnu. „Součástí plánu jsou také veřejná projednání, která se uskuteční v závěru každé části,“ doplnil Petr Stiglitz z radničního odboru rozvoje města.

Na přípravě dokumentu se kromě města podílí i policie, správci komunikací, dopravci, Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje či významní zaměstnavatelé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…