Kroměříž: Město dokončilo zdravotní plán a analýzu zdravotního stavu obyvatel

17.02.2021 9:32

Kroměřížská radnice dokončila dva dokumenty, které se týkají zdraví obyvatel města. Jedná se o Analýzu zdravotního stavu obyvatel a o Zdravotní plán.

Kroměříž: Město dokončilo zdravotní plán a analýzu zdravotního stavu obyvatel
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Analýza se soustředila na prověření zdravotního stavu obyvatelstva z lokality Kroměříže jako obce s rozšířenou působností, a to z hlediska základních ukazatelů zdraví, jako jsou délka života, nemocnost a úmrtnost. Zdravotní plán řeší možnosti města z hlediska vytváření podmínek pro ochranu a podporu veřejného zdraví,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

Zdravotní plán je součástí strategických dokumentů města. Navazuje na předchozí zdravotní plán z roku 2017. „Jedná se o konkrétní plán na letošní a příští rok, který vychází z reálných finančních, personálních a organizačních možností města ve smyslu opatření pro zdraví občanů a také z možností partnerů, kteří budou jednotlivé aktivity plánu realizovat a kteří se na vytváření plánu podíleli,“ popsala Michaela Jiříková z odboru regionálního rozvoje, která má na starost agendu Zdravého města Kroměříž, do jehož činnosti práce na dokumentech patří. Na zdravotním plánu se podíleli kromě zástupců města také zástupci zdravotnických zařízení, škol, neziskových organizací a dalších subjektů. Odbornou garanci nad ním převzala Národní síť podpory zdraví.

Analýza zdravotního stavu obyvatel byla zpracována podle metodiky, kterou připravilo ministerstvo zdravotnictví a Národní síť zdravých měst, jejímž členem je také město Kroměříž. Analýzu zpracovávali pracovníci zmíněné Národní sítě podpory zdraví. „Dokument má sloužit jako praktický zdroj informací a jako jeden z podkladů pro vytváření zdravotní politiky města a péče o rozvoj služeb souvisejících se zdravím,“ dodala Jiříková.

Zdravotní plán i analýzu zdravotního stavu obyvatel schválily orgány města. „Bohužel, představení zdravotního plánu veřejnosti nám dosud neumožnila epidemie koronaviru,“ doplnila Hebnarová. Zpracování obou dokumentů bylo financováno v rámci projektu Rozvoj metody kvality řízení místní Agenda 21 v Kroměříži, reg. č. CZ.03.4.74/0.0/0.0/17_080/0010049. Zdravotní plán i analýza zdravotního stavu obyvatel jsou přístupné na internetových stránkách Zdravého města Kroměříž.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…