Kroměříž: Radnice připravuje projekt rekonstrukce kašny na Milíčově náměstí

09.03.2024 11:17 | Tisková zpráva

Kroměřížská radnice chystá rekonstrukci kašny na Milíčově náměstí. Radní schválili uzavření smlouvy na vypracování projektové dokumentace.

Kroměříž: Radnice připravuje projekt rekonstrukce kašny na Milíčově náměstí
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Kašna na Milíčově náměstí je v havarijním stavu, za všechno bych zmínil viditelné praskliny v konstrukci. Jelikož se jedná o dominantu náměstí, rádi bychom kašnu obnovili tak, aby se do ní dala napouštět voda a aby občanům i návštěvníkům města opět dělala radost,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný.

Restaurátor městu doporučil rozebrání narušeného kamenného obvodu kašny, vyrobení nové kopie kamenného obvodu z pískovce a restaurování kamenného prvku kašny, který je uprostřed. Dále je podle odborníků vhodné instalovat novou technologii ve strojovně, nové potrubí mezi strojovnou a vodním prvkem a nové nerezové prvky technologie v samotné kašně.

Vypracování projektové dokumentace přijde zhruba na 190 tisíc korun, odhad nákladů na samotnou rekonstrukci bude známý po dokončení projektové dokumentace.

Kašna není kulturní památkou. Jedná se o repliku původní kašny, která již byla v uplynulých letech opravována. „Jde však o významný pohledový prvek, který se podílí na vytváření pozitivního dojmu z celého Milíčova náměstí,“ uzavřel Opatrný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: V nemocnici bude preventivní akce v rámci boje proti mozkové mrtvici

16:31 Litoměřice: V nemocnici bude preventivní akce v rámci boje proti mozkové mrtvici

Krajská zdravotní se již tradičně připojuje ke Světovému dni boje proti mozkové mrtvici, který probí…