Kroměříž: Senior taxi slouží širšímu okruhu zájemců

16.02.2017 6:31

Od ledna letošního roku provozují Sociální služby města Kroměříže, p. o., novou službu pro občany města – SENIOR TAXI. Službu může využít klient s trvalým pobytem v Kroměříži k návštěvě úřadu nebo lékaře v Kroměříži a jejích místních částech.

Kroměříž: Senior taxi slouží širšímu okruhu zájemců
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Cestující zaplatí 15 Kč za jeden ujetý kilometr a 120 Kč za každou započatou hodinu čekání v případě, že bude chtít, ať na něj taxík během návštěvy lékaře či úřadu počká. Senior taxi je možné využít v pracovní dny od 6.30 do 15 hodin a zájemci si je mohou objednat na telefonním čísle 601 086 101 od 8 do 14 hodin nejméně jeden pracovní den předem.

Na základě podnětů z řad zájemců o službu se upravují podmínky pro její využívání. Snahou tohoto kroku je vyjít vstříc širší skupině zájemců o tuto službu a rozšířit tak možnosti jejího využití. Senior taxi mohou nyní využívat lidé již od 65 let a také osoby se zdravotním postižením bez omezení věku, které jsou držiteli průkazky ZTP nebo ZTP/P. Původně byla služba určena pouze osobám starším sedmdesáti let. Další podmínky využívání služby Senior taxi zůstávají stejné.

Více informací včetně kontaktů naleznete na webových stránkách ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …