Kropicí vůz urazil po Přerově za šest týdnů 2500 kilometrů

13.08.2015 8:32

Horkem vyprahlé ulice města Přerova jsou pravidelně kropeny vozem technických služeb. Ten je mnohem více využívaný, než třeba v loňském roce.

Kropicí vůz urazil po Přerově za šest týdnů 2500 kilometrů
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Zatímco vloni od začátku prázdnin až do 9. srpna najel tento vůz 1800 kilometrů, letos za stejné období „natočil“ řidič za volantem 2500 kilometrů – tedy trasu, jakou by urazilo auto třeba z Přerova do tureckého města Antalya.

„Tropické teploty snášejí někteří lidé s obtížemi. Zvlhčováním jim chceme pomoci lépe zvládnout extrémní vedra,“ řekl jednatel Technických služeb města Přerova Bohumír Střelec. Podle něj jsou kropicí vozy stále v pohotovosti – a dokud teploty výrazně neklesnou, budou i „kropidla“ ovlažovat přerovské silnice a chodníky.

„Ovšem jen do doby, než se bude moci odebírat voda z Bečvy. Jakmile přijde zákaz, budeme ho muset respektovat,“ konstatoval jednatel Střelec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …