Lázně ve Znojmě končí. Co dál?

19.06.2023 16:14 | Tisková zpráva

Ve znojemských lázních se doplavalo. Poslední děti je navštíví 23. června. V novém školním roce už se budou učit plavat v novém krytém bazénu v Louce. Po téměř šedesáti letech se tak uzavírá jedna kapitola historie lázní a otevírá se nová. Hlavní slovo v diskuzi o budoucnosti lázní budou mít občané.

Lázně ve Znojmě končí. Co dál?
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Jsem přesvědčena, že se dveře budovy lázní zavírají jen dočasně. Musíme se rozhodnout, co dál. Variant je více a žádná v tuto chvíli není definitivní. Jisté je, že budovu městských lázní chceme udržet při životě,“ zdůraznila starostka Ivana Solařová.

„Po ukončení provozu lázní musíme provést kompletní stavebně technické posouzení stavu objektu, abychom měli lepší představu, co je a co není možné. Také musíme brát v úvahu, že nejde jen o budovu lázní, ale i o navazující areál, tedy zejména prostor s venkovními bazény. Hlavní slovo chceme dát občanům. Proto jsme nachystali sérii akcí pro veřejnost,“ doplnila starostka.

Anketa

Jste pro přijetí Istanbulské úmluvy?

1%
98%
hlasovalo: 21471 lidí

Historii a současnost bazénu i přilehlého koupaliště přibližuje výstava fotografií ve vstupní hale lázní. Otevřena bude do konce června každý den od 10 do 17 hodin. Součástí je pamětní kniha, kde se návštěvníci mohou podělit o své osobní vzpomínky na lázně, a tabule, kam mohou napsat, co by v budově uvítali v budoucnu.

Vnitřní prostory lázní včetně jejich technologické části si budou moci zájemci prohlédnout na speciálních prohlídkách s ředitelem Správy nemovitostí města Znojma Markem Vodákem, které proběhnou ve dnech 28. a 29. června. Rezervaci na prohlídky je třeba si domluvit na TIC na telefonním čísle 515 222 552. Další prohlídky pak proběhnou po prázdninách.

Na červnové akce naváží od podzimu další aktivity. „Naplánujeme diskuze s veřejností a společně budeme hledat to nejlepší řešení pro využití budovy. Zapojíme také odborníky a vysoké školy. Jakmile si pak budeme jisti konkrétním záměrem, vše v ideálním případě vyústí architektonickou soutěží na realizaci finální podoby vybrané vize,“ nastínila další plány starostka.

Stavba nového bazénu ve spodní části města v sousedství venkovní plovárny Louka a v těsné blízkosti národní kulturní památky Louckého kláštera mezitím finišuje. V červenci se plánuje zkušební provoz, v srpnu se pak poprvé otevře veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…