Listopad je na Magistrátu hl. m. Prahy měsícem společenské odpovědnosti

31.10.2017 14:30

Magistrát hl. m. Prahy se chce zapojit do projektu „Dobrovolnictví ve veřejné správě“, jehož realizátorem je Fond dalšího vzdělávání, příspěvková organizace Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. I z tohoto důvodu ředitelka úřadu Martina Děvěrová vyhlásila letošní listopad za měsíc společenské odpovědnosti.

Listopad je na Magistrátu hl. m. Prahy měsícem společenské odpovědnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Jako součást měsíce společenské odpovědnosti budou realizovány společensky odpovědné počiny zaměstnanců MHMP. Půjde například o zjevnou podporu zdraví mužů prostřednictvím kampaně Movember či uspořádání charitativní sbírky věcí a oblečení v prostorách Škodova paláce ve spolupráci s Diakonií Broumov.

Na Magistrátu hl. m. Prahy je již vytvořena a koordinována skupina dobrovolníků z řad zaměstnanců, kteří se mohou zapojit do dalších připravovaných dobrovolnických akcí a počinů. Jejich kolegové se k nim mohou připojit a svým osobním přístupem její akce obohatit. Současně byla také vyhlášena cena společensky odpovědného počinu zaměstnance MHMP a skupiny zaměstnanců MHMP. Až do 30. listopadu 2017 lze v rámci pražského magistrátu nominovat jakýkoli počin, který jeho zaměstnanec nebo skupina zaměstnanců vykonali nad rámec svých pracovních povinností a který lze považovat za společensky odpovědný.

„Bylo by skvělé, kdyby úředník nebyl vnímán jen jako osoba s „lejstrem a razítkem“. Věřím, že právě prostřednictvím společensky odpovědných počinů zaměstnanců veřejné správy lze úředníka vnímat jako člověka, kterému není lhostejný stav společnosti a prostředí kolem nás,“ uvedla ředitelka Magistrátu hl. m. Prahy Martina Děvěrová.

Společenská odpovědnost organizací je koncept, kterým se organizace otevřeně přiznávají ke své spoluodpovědnosti za stav, chod a udržitelný rozvoj společnosti. Společensky odpovědné chování organizace je představováno aktivitami, které jdou nejen nad rámec zákonných, ale i etických, komerčních a společenských očekávání. Organizace přijímající zásady společenské odpovědnosti za své si dobrovolně stanovují vysoké etické standardy, jsou sociálně smýšlející, snaží se minimalizovat negativní dopady své činnosti na životní prostředí, pečují o své zaměstnance, udržují s nimi dobré vztahy a přispívají k podpoře regionu, v němž působí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…