Litoměřice: První etapa rekonstrukce Palachovy ulice má první výsledky

25.08.2017 7:33

První etapa rekonstrukce Palachovy ulice nabývá konkrétních rozměrů. Průběh prací nasvědčuje tomu, že slib o zprovoznění spodní části Palachovy ulice (ke křižovatce ulic Tolstého a Palackého) bude s příchodem 1. listopadu naplněn.

Litoměřice: První etapa rekonstrukce Palachovy ulice má první výsledky
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Konstatovali to účastníci kontrolního dne, který se tento týden na stavbě uskutečnil za účasti zástupců dodavatele stavby a městského úřadu.

V Sovově ulici a v první části Palachovy ulice již svítí nová zámková dlažba na chodnících, obrubníky vykreslují místa, kde naproti sobě budou umístěny autobusové zastávky, zhotoveny jsou podklady komunikací, začíná instalace veřejného osvětlení. Tak lze stručně charakterizovat stav těchto dnů. Na konci srpna začnou dělníci pokládat kamennou dlažbu v místech určených pro parkování vozidel. Před kinem Máj bude zahájena i úprava terénu pro vznik zeleného náměstíčka kruhového tvaru lemovaného lavičkami. Stavební práce vyvrcholí ve druhé polovině října pokládkou asfaltového koberce.

Co se týče dopravy, jednou ze zásadních změn má být zprůjezdnění dříve uzavřené propojovací komunikace kolem kina Máj, a to jednosměrně z ulice Osvobození. „Dosud to nešlo, protože zde byla zastávka MHD,“ vysvětlil stavební technik odboru územního rozvoje Ladislav Pošík.

Druhá etapa rekonstrukce Palachovy ulice bude vzápětí po ukončení první pokračovat až ke křižovatce s ulicí Resslova. Již nyní jsou v tomto úseku vidět zemní práce související s rekonstrukcí kanalizace financované Severočeskou vodárenskou společností, které vlastní revitalizaci Palachovy ulice realizované městem předcházejí. „Každopádně celé ukončení rekonstrukce Palachovy ulice, tedy až k místu napojení na Masarykovu ulici, je dle projektu plánováno na druhou polovinu příštího roku,“ dodala vedoucí odboru územního rozvoje městského úřadu Venuše Brunclíková.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…