Litoměřice: První výstavy odstartovaly jarní sezonu na Zahradě Čech

08.04.2018 14:50

První návštěvníci zavítali na litoměřické výstaviště již ve středu 4. dubna, kdy se v 9 hodin otevřely brány a zahájena tak byla tradiční výstava Tržnice Zahrady Čech kombinovaná s výstavou Bydlení na Zahradě Čech. První výstavní den si nenechalo ujít na 5000 návštěvníků.

Litoměřice: První výstavy odstartovaly jarní sezonu na Zahradě Čech
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Výstaviště zaplnilo na 350 prodejců. Bohatý sortiment je složený především ze zeleného rostlinného materiálu a zahradnických potřeb. Nechyběly také potřeby kolem domu a do domácnosti. Doplňkový sortiment pak tvořilo občerstvení a další zboží k prodeji.

První den výstavy byl jako tradičně zpestřen slavnostním zahájením výstavní sezóny na hlavním podiu. Za společnost Zahrada Čech s.r.o. přivítala návštěvníky a vystavovatele obchodní, marketingová a provozní ředitelka Michaela Mokrá. Úvodního slova se následně ujal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, poté promluvil místostarosta města Litoměřice Pavel Grund a zastupitel města Litoměřice a jednatel společnosti Zahrada Čech s.r.o. Lucas Wünsch. Na závěr výstavní sezóně požehnal litoměřický biskup Jan Baxant.

Kromě bohatého kulturního programu na podiu se návštěvníci těšili z prvorepublikového umění, které probíhalo po celém areálu výstaviště přímo mezi návštěvníky. K vidění byli chůdaři s hudebními nástroji, dobová kapela u fontány, pianista i flašinetář. „Expozice jsou navíc laděny ve stylu významného 100. výročí založení ČSR. K vidění je například prvorepubliková zámecká oranžérie s posezením, květinový skleník, nákladní automobil značky Praga i s květinovým nákladem či historická řemeslná technika z První republiky. Pavilon A je navíc koncipován jako historické tržiště s řemeslnými stánky,“ uvedla obchodní, marketingová a provozní ředitelka Michaela Mokrá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Koupaliště začalo s čištěním a napouštěním bazénů

7:17 Turnov: Koupaliště začalo s čištěním a napouštěním bazénů

Koupaliště v areálu Maškovy zahrady se začalo chystat na devátou sezónu. Pokud půjde vše podle plánu…