Louny: Hostili jsme Den záchranářů Ústeckého kraje

06.06.2017 18:21

V sobotu 3. června hostily Louny již druhým rokem akci s názvem Den záchranářů Ústeckého kraje. Na lounském výstavišti se představily všechny složky integrovaného záchranného systému a Armády České republiky. Návštěvníci mohli vidět ukázky práce služebních psovodů, jízdní policie, policejních potápěčů, specializovaných jednotek hasičů a dalších profesionálů.

Louny: Hostili jsme Den záchranářů Ústeckého kraje
Foto: archív autora
Popisek: Louny

Akci oficiálně zahajoval 1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje Martin Klika společně se starostou města Louny Radovanem Šabatou. Celou akcí pak provázel specialista na zážitkovou prevenci Josef Melen.

Tradičně největší zájem hlavně u malých návštěvníků byl o vystavenou záchranářskou, policejní a armádní techniku. Doprovodný program nabídl například nárazový trenažer od BESIP, kde si návštěvníci mohli na vlastní kůži zkusit náraz při autonehodě. Sobotní program si nenechalo ujít zhruba 5 000 návštěvníků.

V 17 hodin celý program završil požár papírové makety královského města Loun. Tento akt měl nejen ukázat umění hasičského záchranného sboru, ale i připomenout výročí 500 let od největšího požáru města. K této katastrofě došlo v roce 1517 a značná část města musela být postavena znovu. Papírovou maketu města vyrobil klub E. F. Louny. Fotogalerie ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.