Louny: Výstavy, svatby, kavárna - i takové využití by mohl mít podle projektu Pavilon A

11.04.2017 13:59

Minulou středu se konala na lounské radnici veřejná prezentace projektové dokumentace k rekonstrukci Pavilonu A na výstavišti v Lounech. Projekt přijeli představit architekti Ondřej Tuček a Jana Kusbachová.

Louny: Výstavy, svatby, kavárna - i takové využití by mohl mít podle projektu Pavilon A
Foto: archív autora
Popisek: Louny

V úvodu své prezentace představil Ondřej Tuček projekt rekonstrukce v širších historických souvislostech a přítomným promítl i několik fotografií z dob výstavby Pavilonu A. „Pavilon byl stavěn na tehdejší dobu velmi progresivní technologií s použitím železobetonu a sledoval funkcionalistický až konstruktivistický trend tehdejší architektury,“ uvedl ke stavbě architekt Ondřej Tuček.

Příprava projektu rekonstrukce Pavilonu A probíhala koordinovaně s projektem „Revitalizace Masarykových sadů v Lounech“, který pro město zpracovávala projekční kancelář zahradní architektura JENA.

„Jedním z hlavních cílů našeho architektonického týmu bylo budově navrátit její původní vzhled a navrhnout variabilní uspořádání vnitřního prostoru pro multifunkční využití této významné kulturní památky,“ uvedla k hlavním myšlenkám projektu architektka Jana Kusbachová. V projektové dokumentaci je nejvýznamnější změnou vnějšího vzhledu obnovení velkého panoramatického okna nad hlavním vstupem. Díky této úpravě se zpřístupní terasa objektu, která by mohla v budoucnu sloužit jako venkovní posezení plánované kavárny.

„Osobně se mi projekt velmi líbí a věřím, že rekonstrukce Pavilonu A vrátí do parku kulturně společenský život a umocní genia loci. K samotné rekonstrukci přistoupíme za předpokladu, že se nám na ni povede získat dotaci,“ dodal k prezentovanému projektu starosta Radovan Šabata.

V objektu je kromě odstranění nepůvodních prvků plánována i výměna elektroinstalace, sanitárního zařízení a zastaralého technického vybavení. Nově bude v objektu zbudován výtah, který zajistí jeho bezbariérovost. Projektová dokumentace počítá s obnovením kavárny v části prvního podlaží a venkovní terasy. Architekti navrhli i řadu možností uspořádání vnitřního prostoru například pro konání svateb, výstav, koncertů, tanečních večerů nebo plesů.

Dotazy občanů se týkaly provozu objektu, přístupu na sociální zařízení nebo spolupráce architektů s Povodím Ohře, s.p.

Studie - Rekontrukce Pavilonu A.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na Muchovu stezku vykročí i Brno

19:11 Na Muchovu stezku vykročí i Brno

Ivančice, Moravský Krumlov či třeba slovenské Piešťany a ode dneška čerstvě zámek Zbiroh a město Brn…