Město Česká Lípa podpořilo preventivní akci hasičů

17.10.2016 17:45

Pohádky, které napsali hasiči o hasičích, si v rámci celostátní preventivní akce poslechly děti českolipské mateřské a základní školy. Knížka „Hasičské pohádky“ obsahuje 14 pohádek od výjezdových hasičů, operátorky tísňové linky 112, vyšetřovatelů příčin vzniku požárů, tiskové mluvčí a dalších příslušníků. Plk. Mgr. Jan Málek, ředitel územního odboru HZS LB kraje, požádal starostku města Romanu Žateckou o přečtení jednoho textu, ta si záměrně vybrala pohádku „O plamínku“ autorky z Libereckého kraje.

Město Česká Lípa podpořilo preventivní akci hasičů
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Na návštěvu českolipské stanice HZS přišly děti z MŠ Pastelka a obě první třídy ZŠ Partyzánská. Děti si vyslechly dvě pohádky, viděly hasičskou výzbroj a výstroj a s nadšením prohlížely velké zásahové vozidlo. „Nejvíc se mi tu líbí auta, a když jsem si mohl zahoukat,“ chlubí se malý předškolák. „Dnes jsme chtěli dětem připomenout, jak se chovat, když uvidí něco hořet nebo když pojede hasičské auto k nějakému případu. Zopakovali jsme s nimi důležitá telefonní čísla a popovídali si o nebezpečných situacích,“ hodnotí průběh preventivní akce její organizátor mjr. Mgr. Ladislav Vakula.

„Určitě přijdeme i příště. Dostali jsme omalovánky a obrázky zásahových aut, které využijeme při následné práci s dětmi. Děkujeme i za novou knížku, další pohádky si z ní určitě přečteme,“ říká Miroslava Rosová, učitelka MŠ Pastelka.

Zrovna když prvňákům četla slíbenou pohádku starostka města, zaznělo výstražné hlášení. Děti hned zareagovaly, věděly, co bude následovat. Nastal skutečný výjezd k dopravní nehodě!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…